תקציר |
ניטול ידני כולל כל פעולה של הרמה, הורדה, נשיאה, החזקה, משיכה או דחיפה של חפץ בעזרת הידיים. הצורך בניטול ידני רווח בכל מקום עבודה, בחיי הבית ובשעות הפנאי. פגיעות הקשורות בניטול מהוות כ- 37% מסך הפגיעות בתעסוקה; כמחצית מפגיעות הגב בעבודה נובעות ממטלות ניטול.
על מנת להפחית את היקף הפגיעות ואת חומרתן, יש לקבוע מהי רמת ניטול בטוחה עבור אוכלוסיית העובדים. קיימים מספר כלים הפונים לסוגיה של הרמה וניטול בטוחים, לרבות תקני ישראל 11228 המתייחסים לניטול; משוואת NIOSH, ותקן ACGIH. בבחינה מעמיקה של כלים אלו, מתברר כי השאלה הרלוונטית ביותר אינה "כמה מותר להרים" אלא "כיצד להרים".
יוצגו מספר פתרונות פשוטים וישימים להפחתת העומס במטלות ניטול בשטח.
|
אודות המרצה |
בעלת תואר ראשון בריפוי בעיסוק ותואר שני בבריאות תעסוקתית מאוניברסיטת חיפה.
בעלת ניסיון של 5 שנים כאחראית תחום הארגונומיה במרכזי הפיתוח של אינטל בחיפה, יקום, ירושלים ופתח תקווה. העבודה כללה מתן ייעוץ והתאמות ארגונומיות לאוכלוסיית העובדים, קידום תחום הארגונומיה והעברת הדרכות והכשרות לעובדים ולמנהלים.
מזה כשנתיים וחצי עובדת ב"מוסד לבטיחות וגיהות" כמדריכת ארגונומיה של מחוז הצפון. העבודה כיום כוללת ביצוע סקרי סיכונים ארגונומיים במפעלים ובמקומות עבודה, ייעוץ לגבי פתרונות והרצאות בפני עובדים בכל קשת התפקידים בתעשייה
|